(Video) Interviu: Prezența observatorilor este un factor de reținere a unor eventuale încălcări

 

Procedura de înregistrare a observatorilor este demarată și urmează să fie încheiată cu 7 zile înainte de data scrutinului.

În interviul acordat ESGA, domnul Nicolae Panfil, Director de Program, Programul Monitorizarea Proceselor Democratice, informează că Promo-LEX va avea la scrutinul din 11 iulie 2021, 600 de observatori în secțiile de votare.

 

 

Totodată expertul menționează că, cetățenii pot raporta incidente cu caracter electoral pe platforma electorala.monitor.md. „Prezența observatorilor este un factor de reținere a unor eventuale încălcări care ar putea fi admise”.

Nicolae Panfil încurajează cetățenii să se implice în cadrul alegerilor anticipate pentru a garanta un proces electoral democratic și autentic.

Acest interviu este parte a campaniei de informare, organizată de Asociația Experts for Security and Global Affairs, despre desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 din Republica Moldova. Mai multe informații puteți găsi  pe rețelele noastre de socializare: Facebook, Twitter, Instagram și YouTube.

Leave a reply

Your email address will not be published.