Policy Paper: Volodymyr Zelenskyy la un an de mandat prezidențial

 

Abstract

La data de 20 mai 2019 noul președinte ales al Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, depunea jurământul în Radă. În discursul său inaugural noul șef al statului nu a ezitat să anunțe câteva decizii importante. Printre acestea se numărau dizolvarea legislativului de la Kiev și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În același discurs, Volodymyr Zelenskyy a mai accentuat prioritățile mandatului său de președinte: soluționarea conflictului din estul țării, recuperarea teritoriilor pierdute, anularea imunității pentru deputați și președintele țării, sancțiuni pentru îmbogățire ilicită, reformă electorală și liste deschise pentru partidele politice la alegerile parlamentare și politici sociale mai bune.

Acest policy paper își propune să analizeze cum a evoluat primul an de mandat prezidențial pentru președintele Volodymyr Zelenskyy, evidențiind cele mai importante provocări cu care acesta, dar și noua guvernare de la Kiev s-au confruntat, mai ales în ceea ce privește politica externă. De asemenea, documentul își propune să identifice cei mai importanți actori și factori care au influențat conținutul deciziilor noii guvernări de la Kiev în perioada mai 2019 – iunie 2020, apreciind în același timp și impactul pe care l-a avut răspândirea Covid-19 în Ucraina asupra negocierilor în cadrul Acordurilor de la Minsk.

Continuare Policy Paper Ucraina

Autor: Angela Grămadă

Acest policy paper este elaborat în cadrul proiectului ”Romanian – Ukrainian Civil Society Forum for Dialogue and Cooperation”, implementat de către Strategic and Security Studies Group, Ucraina, în parteneriat cu Asociația Experts for Security and Global Affairs, România și Foreign Policy Council ”Ukrainian PRISM”, cu suportul Black Sea Trust for Regional Cooperation, un proiect al German Marshall Fund. Opiniile exprimate în acest policy paper aparțin autorului și nu coincid neapărat cu cele ale partenerilor ESGA.

Leave a reply

Your email address will not be published.