Policy Brief: Pandemia și dialogul bilateral dintre România și Ucraina

 

Sfârșitul anului 2019 a definit un nou traseu pentru umanitate, implicând schimbări atât în plan social, cât și în materie economică sau politică. Pornind de la un număr insignifiant de cazuri locale la sfârșitul anului trecut, COVID-19 a evoluat prodigios până la statutul de pandemie globală atribuit de către Organizația Mondială a Sănătății. Conform statisticilor oficiale, până în data de 25 aprilie au fost raportate 2.744.744 cazuri de infecție, dintre care 195. 387 s-au soldat cu deces. Noul aranjament al mapamondului necesită atât un șir de măsuri individuale referitoare la respectarea normelor de igienă, autoizolare sau alimentație, cât și acțiuni calculate din partea autorităților statale. În acest sens optimă ar fi preluarea de bune practici de la statele ce înregistrează o luptă eficientă în combaterea virusului sau manifestă performanțe sporite în domeniul medical. Totodată, primordială este și conjugarea eforturilor țărilor vecine întru a minimiza dispersia COVID-19 la nivel local, regional și global.

Continuare Alexandru Hincu policy brief.

Despre autor:

Alexandru Hîncu este absolvent al programului de masterat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), specializarea Analiza și Soluționarea Conflictelor. Interese de cercetare: descifrarea relațiilor intrastatele, cu accent pe problemele legate de securitate. De asemeea, este preocupat de analiza relațiilor dintre puterile regionale din zona euro-atlantică și spațiul ex-sovietic. Colaborarea cu ESGA a început-o în calitate de stagiar, ulterior fiind implicat în câteva proiecte dedicate securității regionale

Acest Policy Brief este elaborat în cadrul proiectului ”Romanian – Ukrainian Civil Society Forum for Dialogue and Cooperation. Second Edition”. Opiniile exprimate în acest policy brief aparțin autorului și nu reprezintă punctul de vedere al partenerilor ESGA.

Leave a reply

Your email address will not be published.